Förflytta dig till innehållet

E-sportorganisation för unga i Åbo premierades

Finlands takorganisation för ungdomsverksamhet, Allianssi, premierade två enheter för sitt arbete med ungdomar. Åbo stads spelorganisation Turku game academy var en av dem.
Turku game academy verkar i ungdomsgården i stadsdelen Jyrkkälä sedan ett och ett halvt år tillbaka. Många ungdomar samlas och spelar tillsammans där.
– Verksamheten är ett exempel på dagens mångsidiga ungdomsarbete. I dag möts många unga också på internet och i spelvärlden. Ungdomsarbetet måste göras där de unga möts, säger Minna Saarinen, chef för ungdomstjänsterna vid Åbo stad, i ett pressmeddelande.
Hon påpekar också att många egenskaper som är värdefulla i spelvärlden också är det i övriga livet, exempelvis då det gäller att jobba i grupper och att samarbeta. Nya upplevelser och vänner är också en positiv sak med spelandet.
Oscar Kivikoski, som leder verksamheten vid Turku game academy, är stolt över utmärkelsen.
– Jag väntar med spänning på vad som sker i framtiden, både då det gäller vår verksamhet och den nationella e-sporten, säger han.
Allianssi premierade också staden Kemis ungdomsarbete.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter