Förflytta dig till innehållet

Dyrt för skärgårdsföretagare att ta hand om båtarnas toalettavfall – Airisto Marina börjar ta betalt av båtgästerna

Privat
En gästhamn i skärgården
Airisto Marina har börjat ta betalt för att båtägarna ska kunna tömma sina septiktankar. Åtgärden har väckt debatt bland båtfolket, men företagarna får förståelse av andra företagare.
Gästhamnarnas tömningsstationer för båtarnas septiktankar är en stor utgiftspost för hamnföretagarna. Tankarna ska servas, tömmas och innehållet transporteras vidare till ett reningsverk. Oftast är det företagaren själv som betalar.För att jämna ut kostnaderna har Airisto Marina börjat ta fem euro betalt för varje tömning. Det…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 22,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Dyrt för skärgårdsföretagare att ta hand om båtarnas toalettavfall – Airisto Marina börjar ta betalt av båtgästerna

  1. Mårten Mickos skrev

    Helt rätt att uppbära en avgift. Då kommer pengarna till dem som verkligen sköter om servicen.

    En annan möjlighet vore en obligatorisk kloakavgift för alla båtar med toalett, med fördelning av intäkterna varje år till de olika uppsamlingsställena enligt hur stor volym de hanterat. Men ett sådant system är mycket dyrare och krångligare att skapa och underhålla.

    Bättre att varje båt betalar för tjänsten, tacksamt och med glad min.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter