Förflytta dig till innehållet

Duo dömd för mc- och moppefärd i Pargas centrum – körde på bakhjulet och undan polisen

Mikael Heinrichs
En väg med en massa trafikmärken och trafik
Strandvägen i Pargas.

Tingsrätten i Åbo dömer två ynglingar till dagsböter efter deras framfart på Strandvägen i Pargas i augusti fjol. Båda ynglingarna var då 16 år.

Den ena ynglingen körde motorcykel och den andra körde moped. De körde i 80 kilometer i timmen på Strandvägen där 40 kilometer i timmen är den högsta tillåtna hastigheten. Mc-föraren ska även ha kört på bakhjulet.

Enligt åklagaren fanns det flera fotgängare vid Strandvägen, och duons körande har därför orsakat fara för annans liv och hälsa. Ynglingarna körde dessutom undan polisen som signalerade till dem att stanna.

Har erkänt

I förundersökningen har de åtalade erkänt.

Motorcyklisten döms till 50 dagsböter för grovt äventyrande av trafiksäkerheten som ung person och för tredska mot polis som ung förbrytare. Bötessumman är totalt 300 euro.

Mopedisten döms för samma brott. Dessutom döms han för att mopeden var trimmad vilket gjorde att mopedkortet inte dög för att framföra fordonet. Han döms till 55 dagsböter, totalt 330 euro.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter