Förflytta dig till innehållet

Dubbla FM-brons till PIF-juniorer i Kyrkslätt under veckoslutet

Pargas IF:s C05-flickor och -pojkar poserar tillsammans med sina bronsmedaljer. Foto: Privat


Pargas IF:s C05-juniorer på både flick- och pojksidan tog hem var sitt FM-brons i veckoslutets Final Four-turnering i Kyrkslätt. C05-flickorna slog Cocks med 25–20 i söndagens bronsmatch efter att man i lördags förlorade mot Dicken i semifinalen med 17–21.

Tre spelare med i allstars-lagen

Två PIF-flickor kom med i Final Four-turneringens allstar-lag då Anni Gratschev och Kia Perttula slog sig in bland de bästa i turneringen.
– Stämningen i Kyrkslätt var verkligen på topp med många Pargasbor på läktarna och förstås båda lagen som hejade på varandra. Vi slutade trea också i grundserien och det gick faktiskt så den här gången att alla lag behöll sina placeringar också i slutturneringen, konstaterar C05-flickornas tränare Dan Gratschev.
– Visst var det kul att komma med i allstar-laget, det var inget jag hade förväntat mig, säger Kia Perttula som gjorde sju mål i de två matcherna i Kyrkslätt.

Sjundeå Cup hägrar

Den inhemska handbollssäsongen avrundas som bekant med Sjundeå Cup som spelas 24–26 maj i Sjundeå. Pargas IF deltar med sammanlagt 19 lag i turneringen.
– Det ska bli hur kul som helst att spela Sjundeå cup och visst skulle det vara fint att ta en medalj också där, säger Anni Gratschev som gjorde imponerande 19 mål i Final Four-turneringens två matcher.
C05-pojkarna vann mot HIFK i söndagens bronsmatch med 31–26 efter att ha förlorat mot Grankulla IFK i lördagens semifinal med 16–24.
– Vi är aningen mindre än de andra lagen, men har i stället kompenserat med snabbhet och bredd i laget. Däremot har vi haft en del skadeproblem också under våren, men visst gjorde vi en bra turnering, säger tränaren Jessica Ranta-aho.
Av PIF-pojkarna kom Liam Ranta-aho med i allstar-laget. Han satte sammanlagt 14 mål i de två matcherna, varav tio i bronsmatchen.

Säsongsavslutning den 27 maj

Piffens övriga juniorlag har också skördat fina framgångar i årets handbollsserier. C04-flickorna tog redan tidigare brons i sin Final Four-turnering, E08-flickorna slutade tvåa i sin serie medan E08-pojkarna slutade trea i sin serie.
Pargas IF:s handbollssektion håller sin säsongsavslutning måndagen den 27 maj klockan 18 i PIUG med premieringar.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter