Förflytta dig till innehållet

Drunkningsolyckor och motorstopp – Sjöräddningen har haft över 20 uppdrag under det senaste dygnet

Varm, soligt och vinstilla brukar betyda många uppdrag för Sjöräddningen. Foto: Gränsbevakningen


Västra Finlands sjöbevakning rapporterar om sammanlagt  22 uppdrag i västra Finlands sjöbevakningsområde under det senaste dygnet.
-Det är många uppdrag men med tanke på årstiden är det inte unikt, säger Jussi Ikola, sjöräddningsledare.
Majoriteten av uppdragen var odramatiska och handlade om båtar som antingen fått motorstopp eller kört på grund och behövde assistans för att komma loss eller bli bogserade i hamn.
Arkiv/Gränsbevakningen

Foto: Gränsbevakningen


Två allvarliga nödsituationer inträffade dock på torsdagen. I S:t Karins drunknade en cirka trettioårig man utanför Hovirinta simstrand då han försökte simma över sundet till Kustö och en  liknande situation uppstod i stadsdelen Uittamo i Åbo.
Enligt Ikola fördes personen i Uittamo för vård till centralsjukhuset men uppgifter om utgången saknas.
Under en del av de rapporterade uppdragen leddes räddningsinsatsen av en annan myndighet och då handlade uppdragen bland annat om brandsläckning och transport av sjukvårdspersonal till holme.
Sjöräddningen deltog också i letandet av en försvunnen person och redde ut ett fall av misstänkt skottlossning på en holme. Skottlossningen visade sig handla om någon som sköt lerduvor.
-Ur sjöräddningens perspektiv brukar varmt, soligt väder och lätta vindar leda till många uppdrag, förklarar Ikola. Människor vill då bege sig ut för att åka båt och de vill också gärna simma.

Monica Forssell

040-860 3961

monica.forssell@aumedia.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter