Förflytta dig till innehållet

Donera ryggsäckar till skolelever i Åboregionen

Arkiv/Ari Sundberg
barn med gul skärmmössa och ryggsäck på ryggen
I juli går det att donera ryggsäckar till skolelever i Åboregionen. Syftet med kampanjen "Reppu joka selkään" är att stöda barn i mindre bemedlade familjer.

Nu är det igen möjligt att donera ryggsäckar och andra skoltillbehör till skolelever inom Åboregionen.

Kampanjen ”Reppu joka selkään” (ungefär: en ryggsäck på varje rygg) strävar efter att öka jämlikheten mellan alla skolelever. Kampanjen har ordnas sju gånger förut, och har lyckats samla in tusentals ryggsäckar varje år.

– Varje skolelev har rätt att gå till skolan med ett gott humör. Med små handlingar kan man få till betydelsefulla upplevelser, säger Irma Hyvärinen, förändrings- och utvecklingsdirektör vid Åbonejdens Andelsbank i ett pressmeddelande.

Åbonejdens Andelsbank arrangerar insamlingen tillsammans med föreningen Hope.

Ryggsäckarna som doneras ska vara nya eller i gott skick. Det går att lämna in donationer vid Andelsbankens kontor under öppettiderna medan insamlingen pågår fram till den 26 juli.

Kontoret i Åbo på Brahegatan 11 är öppet måndag–fredag klockan 9–16 och kontoret i S:t Karins på Oskarinaukio 3 är öppet måndagar, onsdagar och fredagar klockan 9–16.

I Pargas är kontoret på Strandvägen 20 öppet på tisdagar klockan 9–12. Kontor finns också i Reso, Nådendal och Vemo.

Korrigerad 16.53: Adressen i Pargas är Strandvägen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter