Förflytta dig till innehållet

Donera cyklar till barn i behövande familjer

ÅU-foto


Nu har du möjlighet att ge bort barn- och ungdomscyklar som inte längre behövs till behövande barnfamiljer.
Det är föreningen Hope som samlar ihop både cyklar och hjälmar för att ge dem vidare. Insamlingen börjar i dag tisdag och fortsätter till den 26 april.
Arja Heinonen vid Hope i Åbo säger att det största behovet är cyklar som passar för skolelever och ungdomar, men så klart tar föreningen gärna emot cyklar också för yngre barn.
– För större barn är behovet av en cykel särskilt stort. Med cykeln kommer man till skolan, kompisar och hobbyer utan att behöva köpa ett busskort. För mindre bemedlade familjer kan det ofta vara för dyrt att köpa en cykel, säger Heinonen.
Hope väljer ut de familjer som får cyklarna. Familjer där barnen har lång väg till skolan prioriteras.
Cyklarna som doneras måste vara hela och i gott skick.
-Vi kan inte reparera söndriga eller rostiga cyklar, så vi kan inte heller ge dem vidare, säger Heinonen.
Antalet familjer som får hjälp av Hope har ökat stadigt de senaste åren. I fjol var det frågan om cirka 450 familjer och över 1000 barn. Under våren har över 250 familjer med 550 barn till kommit med i Hopes stödverksamhet.
-Det är tredje gången vi samlar in cyklar, ifjol fick vi 40 stycken. Eftersom familjerna nu är flera än någonsin behöver vi också klart flera cyklar, säger Heinonen.
Cyklar och hjälmar kan föras till Hopes lokaler på Kraftgatan 5 i Österås i Åbo måndagar till torsdagar kl. 10-14. Måndagen den 16 april kan man också föra sina donationer kl. 17-19. Via e-postadressen turku@hopeyhdistys.fi kan man komma överens om avvikande tider.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *