Förflytta dig till innehållet

Djurrättsaktivister ska demonstrera emot Finlands 900 pälsfarmer

Pressbild.


En nybildad djurrättsorganisation samlas på gågatan i Åbo lördagen den 1 september klockan 12. Syftet är att öka medvetenhet om pälsproduktion i Finland.
I fjol publicerade gruppen bilder av så kallade jätterävar på finländska pälsfarmer. Bilderna har väckt diskussion på olika håll i världen men Finlands pälsindustri har inte förändrats märkbart.
Det finns över 900 pälsfarmer i Finland och dessutom planerar man att bygga fler.
Under de senaste åren har pälsproduktion förbjudits i många länder som exempelvis Norge och Belgien. Också inom modeindustrin har flera aktörer meddelat att de har slutat använda äkta päls i sina produkter.
Finland har blivit efter i den internationella utvecklingen. Aktivisternas mål är att uppmärksamma detta och att framhäva individer som utnyttjar pälsindustrin.
Under demonstrationen kommer aktivisterna att gå med skyltar, dela ut flygblad med information om pälsfarmer och diskutera med förbigående.
Evenemanget ordnas av organisationen Finland Fur Animal Save som grundades i augusti. Den är en del av The Save Movement-rörelsen som grundades i Kanada år 2010.
Det internationella nätverket har över 400 avdelningar runtom världen. Organisationens huvudsakliga mål är att uppmuntra till veganism och aktivism på gräsrotsnivå.

Pressbild.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter