Förflytta dig till innehållet

Djävulens påfund eller extra krydda – vad vet du om "lootlådor"?

MESSI ELLER RONALDO? I spelet Fifa har det gått att köpa digitala spelarpackar – en form av lootlådor – sedan år 2010. Foto: Jeshoots/SPT/Pexels Minns ni då man knallade in i affären, tog fram några tjugolappar, köpte ett tv-spel och fick…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Djävulens påfund eller extra krydda – vad vet du om "lootlådor"?

  1. Spelnörd skrev

    Bra att det tas om om detta fanskap. Mikrotransaktioner och lootboxes är en cancer inom spelindustrin som fick sin början med mobilspelen. Rovio behåller gärna denna cancer.
    Loot vill jag ha, men bara sådant som man får slumpmässigt i många rollspel genom att utforska världen och slakta monster. Varför betala mera för ett spel som medvetet har sådant som borde höra till är bortskalat? Fler spelbolag borde ta efter CD Projekt RED, Obsidian Entertainment och Larian Studios. Men det går knappast EA och Dice med på, man kan glömma t.ex gamla tidens Quake där spelarna skapade sina karakärer och massor av olika moddar.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *