Förflytta dig till innehållet

Diskussionen om Framnäs i Nagu – vi är inte emot caravanare, turister, deltidsboare, gäster, besökare, tältare, båtfolk med mera

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en debattartikel, åsikterna är skribentens egna.

Diskussionen om Framnäs och en möjlig parkeringsplats för caravanare har blivit en eldfängd historia. Så kan det bli då fakta, åsikter och känslor spelar en roll. Vi får vara tacksamma för att vi bor i en demokrati där åsikter får krocka med varandra.

Jag hör till dem som skrivit under den skrift som önskar att staden inte bygger en parkering för caravanare i Framnässkogen.

Varför?

Frågan om att Nagu behöver en campingplats nära centrum har ältats i minst 10 år och jag tror att de flesta Nagubor har åsikten att vi behöver en, däri är vi överens.

Vi har väntat på att staden gör något för att åtgärda denna brist på service. Det jag och de som skrivit under inte kan förstå är att det mittiallt blev så bråttom att förverkliga en parkering för caravanare vid Framnäs, två–tre månader före säsongen sätter igång.

Vi önskar för tillfället bibehålla Framnäs kulturlandskap som ett rekreationsområde som området är.

Framnäs är vackert, gamla fina tallar, ett fint gammalt föreningshus och en underbar simstrand där blicken kan vila vid horisonten.

Vi vill att området ska vara ett grönområde för alla Nagubor och för alla gäster och turister. I skärgården behövs också sådana områden för oss och för alla besökare.

Vi som skrivit under skrivelsen önskar att Pargas stad planerar och verkställer ett campingområde i närheten av byns centrum.

Ett område som bär sig på lång sikt. Vi önskar också att staden evaluerar sin strategiplan och följer den sex sidor långa konsekvensbedömningsplanen som staden låtit göra år 2019.

Vi är väl medvetna om att vi inte skulle ha Alko, två butiker, postombud, apotek, fina restauranger, ett levande sommartorg, rikt kulturliv med mera utan alla deltidsboare och turister.

Vi är inte emot caravanare, turister, deltidsboare, gäster, besökare, tältare, båtfolk med mera.

Personligen trivs jag med att uppleva Kyrkbackens liv och rörelse under sommarhalvåret, jag blir glad av det. Till sist en uppmaning: flytta till Nagu, här är bra att bo!

Christa Perämaa-Bredenberg
Nagubo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter