Förflytta dig till innehållet

Direktsändning med Siv Sandberg på ÅU:s sajt på tisdag

Foto: Erik Sandström/SPT
Siv Sandberg.

Tisdagen den 8 juni klockan 13 blir det en direktsändning på vår webbsajt. Då besöker kommunforskaren Siv Sandberg ÅU:s valstudio i Hansakvarteret.

ÅA-forskaren är en av medierna ofta anlitad expert i kommunfrågor, då hon lättfattligt och tydligt kan förklara vad som är på gång inom det kommunala i landet, i Svenskfinland och – i vårt fall – i Åbo med omnejd.

I ÅU:s intervju med Sandberg blir det främst fokus på Åbo och Åboland – vilka frågor kommer att avgöra valet här? Hur stor betydelse får det för kommunalvalet i Åbo att valet samtidigt är ett borgmästarval? Ska SFP bli majoritetsparti både i Pargas och på Kimitoön?

Siv Sandberg intervjuas av Anja Kuusisto.

Kommunalvalet hålls om vecka, söndagen den 13 juni.

Här på ÅU:s webbsajt har vi under det här året samlat allt vi skriver om kommunalvalet under en gemensam vinjett. Du hittar den till höger på sidan om du är inloggad i en dator, i mobilen dyker den upp när du scrollar längre ned.

Hittills finns här cirka 180 artiklar som du kan botanisera bland.

På sajten hittar du också ett valtest som är ett samarbete med Yle. Valtestet gäller därför alla kandidater och alla kommuner i hela landet. Du börjar med att ange din egen hemort när du gör testet så jämförs dina svar med kandidater i din egen hemkommun.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter