Förflytta dig till innehållet

Dingding! Titta vem som kommer tillbaka! – men spårvagnskiosken på Salutorget får ny plats

Arkiv/Mia Henriksson
Spårvagnskiosk
Med vårhandeln på Salutorget återvänder också spårvagnskiosken, som för många Åbobor har blivit ett kärt landmärke på platsen. Bilden är från 2011.

I vår kommer Åbo salutorg att återigen bebos av en gammal bekant. Spårvagnskiosken, som innan torgbygget låg där restaurang Torió i dag finns, kommer tillbaka.

– Det blev alldeles nyligen klart. Vi har inte ens skrivit under kontraktet ännu, säger handelsplatschef Hanna Sjöbring.

Hon berättar att ägarna har förvarat spårvagnen i ett uppvärmt utrymme sedan den flyttades bort från Salutorget och att den därför är i lika bra skick som då.

I och med att det nu finns en torgpaviljong där spårvagnen låg, blir det en flytt för ekipaget.

– Den kommer att få en ny plats i det hörn av torget som ligger mittemot Nordea, ungefär där var den nya och den gamla stenläggningen möts ska den ligga, säger Sjöbring.

Det är Froneri Finland, det vill säga ägarna av Pingvinglass, som har spårvagnen och enligt Sjöbring har man ännu inte gjort kontrakt med den företagare som ska sköta verksamheten.

– Men de är glada över att kunna återvända till Salutorget och det tror jag att många Åbobor också är.

Något exakt datum för återkomsten finns ännu inte, men Sjöbring tror att det blir runt påsk, då vårkommersen trappar upp på torget.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter