Förflytta dig till innehållet

Din röst på söndag hörs också i framtiden

Åbo Underrättelsers logo

Det fullmäktige som väljs på söndag kommer att ha en avgörande roll för utformningen av framtidens social- och hälsovård samt räddningsväsendet i hela Egentliga Finland. De fullmäktigemedlemmar som väljs in drar upp verksamhetens riktlinjer samt beslutar om servicestrukturen och budgeten.

Den lag som riksdagen godkände på sommaren ger ramar för verksamheten men det är beslutsfattarna i välfärdsområdet som förverkligar lagen. Därför finns en historisk möjlighet att påverka i det första välfärdsområdesvalet nu på söndag genom att rösta på den beslutsfattare du vill ska vara med när reformen förverkligas här hos oss.

För SFP i Åbo är det viktigt att vården fortsättningsvis finns nära dig fastän administrationen förändras. Vi vill jobba för en fungerande tvåspråkighet inom välfärdsområdet. Alla ska få vård och omsorg av god kvalitet oberoende av ens inkomster eller var i landskapet man bor. Vi ser hoppfullt fram emot valet på söndag och vi behöver ditt förtroende för någon av våra kandidater för att kunna verka för en god vård på ditt modersmål i Åbo och i hela regionen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter