Förflytta dig till innehållet

Din röst i kommunalvalet är en röst för livskvalitet i din vardag

Åbo Underrättelsers logo

I ett kommunalval röstar man oftare på en person, än på ett visst parti. Man ger gärna sin röst till någon man känner närmare, än till ett ansikte bland andra på en valaffisch. I en liten kommun som Kimitoön, är det viktigare för den enskilda väljaren att ha någon sorts relation till sin kandidat. Det kan vara en nära släkting, en vän, eller någon som man av erfarenhet vet, att har liknande tankesätt som en själv i frågor som rör beslutfattandet i kommunen.

De invalda kommer att besluta om många viktiga frågor, som direkt rör kommuninvånarnas vardag.

Tills vårdreformen är klar, bestämmer de nya invalda om frågor som berör hälsovård och äldreomsorg. De kandidater vi nu väljer in, sätter riktlinjer för framtiden och kommer att arbeta för att kommunen skall ha ett så bra läge som möjligt, då välfärdsområdet tar över.

Efter vårdreformen skall de förtroendevalda fortfarande besluta om viktiga frågor som berör barndagvård, skolor, fritid, kultur, planläggning och andra viktiga saker.
Fri Samverkans rättesnöre, har från starten varit att arbeta för alla kommuninvånares bästa.

Vi anser att det är viktigare att välja in de rätta personerna, än att välja in ett visst parti till det nya fullmäktige. En röst på en person från en icke partibunden lista, är en röst på en människa, som i alla frågor får tänka själv och inte tvingas agera enligt tagna gruppbeslut. Vi ser till den enskilda kommuninvånarens behov och anser att service och tjänster skall vara rättvist fördelade över hela kommunens område.

Kimitoön skall vara en bra kommun att leva i för alla åldrar.


Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter