Förflytta dig till innehållet

Din röst går alltid till vinnaren!

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet. När SFP går till val på egen lista går alla röster till den på listan som fått mest röster. Så fungerar vårt valsystemet – vinnaren tar allt! Det vill säga, om tillräckligt många går och röstar på någon på SFP:s lista, kan vi säga att ”jag röstade in hen”.

Men bästa väljare – din röst är mer än en röst värd!

Eftersom alla röster går till vinnaren kan också vinnaren läsa av väljarnas budskap.

Genom att rösta på en kandidat som står för just det du anser är viktigt ser vinnaren vilka frågor väljarna ser som viktiga. Det vill säga hur många som anser att bildningsfrågorna är viktiga, hur många som anser att kommunikationerna är viktiga eller hur många som röstar för någon annan av våra kandidaters huvudfrågor.

Genom att lägga din röst på mig låter du vinnaren få veta hur många som anser att utmaningarna med äldreomsorgen och jämlik service på båda nationalspråken är viktiga.

Men endast genom att gå och rösta kan du förmedla det budskapet.

Och endast om tillräckligt många går och röstar får vi in en egensinnig åboländsk SFP-representant i riksdagen. Bästa väljare, gå och rösta – och använd din röst rätt!

Kjell Wennström
Kandidat i riksdagsvalet, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter