Förflytta dig till innehållet

Digitaliseringen förändrar arbetssätten och utrymmesbehoven permanent

Åbo Underrättelsers logo

Arbetssätten förändras permanent både inom den privata och offentliga sektorn i takt med den digitala utvecklingen. Coronaepidemin har givit en större acceptans för till exempel distansarbete och försnabbat för sin del den digitala trenden.

Den fysiska arbetsplatsen har inte så stor betydelse som tidigare och den digitala utvecklingen har gett oss enorma möjligheter. Med tanke på Pargas som helhet, så är detta en verklig möjlighet och förutsättning, eftersom vi är en utspridd kommun med långa avstånd, tillika som vi konkurrerar om inflyttning med närliggande kommuner.

Hos många arbetsgivare går man framåt med stormsteg för att använda digitala verktyg optimalt i verksamheterna för att upprätthålla konkurrenskraften där även distansarbetet möjliggörs i allt större grad. Allt fler arbetsgivare och organisationer ser digitaliseringen av arbetssätten som en förutsättning, där direkta kontorsutrymmen inte mer är bundna till en viss arbetsuppgift och där de digitala arbetssätten tas med i verksamheterna.

Det är inte ekonomiskt förnuftigt att upprätthålla utrymmen som inte används optimalt då arbetet kan göras på ett nymodigt sätt. Dessa medel kan istället investeras på personalen och deras välmående.  

Den digitala utvecklingen ger stora möjligheter om den är välplanerad. Det vore strategiskt viktigt att också Pargas tar vara på dessa möjligheter maximalt. Detta bör således vara en naturlig del i Pargas egen strategi där det konsekvent arbetas för att digitalisera verksamheternas arbetssätt och utvidga det digitala serviceutbudet för invånarna i Pargas. 

Ett digitalt Pargas är vad vi vill se i framtiden. En vacker skärgårdsstad var du kan jobba, bo och få service flexibelt. 

Pargas socialdemokrater – Paraisten sosiaalidemokraatit 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter