Förflytta dig till innehållet

Diagnostikföretag satsar i Åbo – anställer tiotals nya och investerar sju miljoner euro i produktionen

Radiometer
en man i munskydd
Radiometer Turku har investerat nästan 7 miljoner euro i produktionen i Åbo och nyanställer nu. På bilden operativa chefen Jari-Matti Sirkka med en av företagets produkter, som innehåller kemiska medel som används för att diagnosticera sjukdomar.

Åboföretaget Radiometer Turku anställer ytterligare över 30 personer till sin nuvarande arbetsstyrka på cirka 250 personer.

Nyanställningarna är en del av företagets satsningar i Åbo — man satsar totalt sju miljoner euro på att förstärka produktionen av diagnostikprodukter.

Personalstyrkan har överlag växt med 20 procent årligen den senaste tiden. Omsättningen är cirka 45 miljoner euro.

– Förutom de över 30 nya jobben anställer vi nu även tiotals sommararbetare, säger företagets operativa chef Jari-Matti Sirkka i ett pressmeddelande.

Företaget anställer bland annat laboratoriepersonal och personer som kontrollerar kvaliteten på olika produkter.

En av företagets diagnostikprodukter. Pressbild

Hjärtinfarkter upptäcks med Radiometers produkter

Radiometers produkter används bland annat för att diagnosticera hjärtinfarkter och andra hjärtproblem. Produkterna exporteras till 130 länder världen över.

— Vi utvecklar och producerar ett brett utbud av diagnostikprodukter som säljs globalt. Ett friktionsfritt förhållande mellan människan och tekniken är viktigt, säger företagets vd Michael Reinholt Andersen.

Grundades i Danmark

Radiometer Turku är en del av Radiometer-gruppen som finns i tiotals länder och är en del av den amerikanska Danaher-koncernen.

Radiometer grundades 1935 i Danmark och kom till Åbo år 2006 då företaget köpte upp Innotrac Diagnostics.

Företaget finns på Biolinjen i stadsdelen Skansen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter