Förflytta dig till innehållet

"Det vi borde lyfta fram i valrörelsen är Pargasleden, som är livsviktig för skärgården, men också för all industri som finns i Pargas"

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Det har säkert inte undgått någon att riksdagsvalet närmar sig med stormsteg och att valfläsket är i full gång.
Tydligast ser man det i tidningarnas insändarspalter, kandidatreklamen på Facebook och på pajkastningen på Twitter.
För Åbolands del är det tydligaste valtecknet att SFP:s sittande riksdagsman väcker upp hoppet om en bro till Nagu och spekulerar kring olika finansieringsalternativ för att få fart på projektet.
Tyvärr är dessa spekulationer onödiga!
Kännetecknande är att allting brukar stanna på spekulationstadiet och försvinna från dagordningen då röstsedlarna har räknats.
Det positiva med det är förstås att de arbetsplatser som färjorna ger blir tillsvidare kvar.
Det vi alla åboländska riksdagskandidater och sittande riksdagsmän borde lyfta fram i valrörelsen är Pargasleden, det vill säga S:t Karins västra omfartsväg som är livsviktig för skärgården, inte minst med tanke på inflyttningen, men också för all industri som finns i Pargas. Indirekt har Pargasleden således betydelse för byggnadsindustrin i hela landet.
Det glädjer mig att fullmäktigemotionen gällande S:t Karins västra omfartsväg, som SDP:s fullmäktigegrupp gjorde på fullmäktigemötet 12.12.2017 utmynnade i grundandet av en arbetsgrupp som består av tjänstemän och politiker, med uppgift att lobba för Pargasleden.
När de åbolänska delegaterna Widar Nyberg, Dan-Peter Henriksson och Jani Karlsson, samt undertecknad i egenskap av riksdagskandidat från Skärgårdens socialdemokrater deltog i Finlands svenska socialdemokraternas kongress i Borgå 3–4.10 2018, gjorde vi en stark insats när vi talade för att få Pargasleden in i vår valmanifest.
Undertecknad utnyttjade också en kort pratstund med SDP:s ordförande Antti Rinne och förklarade grundligt varför Pargasleden är av högsta prioritet när väginvesteringar rangordnas på nationell nivå.
Pargasleden måste starkt föras fram i de kommande regeringsförhandlingarna och då bör de åboländska riksdagsledamöterna kunna stå på sig!
Kära vänner!
Det är dags att välja kurs!
Kyösti Kurvinen
SDP
Riksdagskandidat från Åboland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter