Förflytta dig till innehållet

Det var inte gubbarna som bestämde

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

En upprörd kommentar (ÅU 7.5.) om nedläggningen av förlossningsavdelningen i Lojo: ”Man kanske borde sätta gubbarna som bestämmer i en förlossningssimulator och köra dem från Hangö till Jorv….”

Men det var kvinnorna som bestämde mot sina egna intressen om man så vill tolka det.

Av de elva som röstade för nedläggningen på HUS-sammanslutningens styrelsemöte var nämligen hela sju kvinnor (från socialdemokraterna, De Gröna och Samlingspartiet) och endast fyra gubbar, det vill säga två gubbar från De Gröna, en från socialdemokraterna och en från Samlingspartiet.

Svenska Folkpartiet och Vänsterförbundet röstade mot nedläggningen. SFP ansåg ärendet vara ett viktigt svenskt intresse, och VF är annars bara emot samtliga inbesparingar.

Enligt pressnotisen skyller SFP på Samlingspartiet och De Gröna. Men även socialdemokraterna stödde nedläggningen.

På nätets finska diskussionssidor anklagas Svenska Folkpartiet aggressivt för att ensidigt stöda svenska intressen genom att vara med i regeringen. Samtidigt överger vissa medlemmar partiet precis av samma orsak, för att vi är med i högerregeringen för att försvara svenska intressen.

Hur vill ni som gör detta egentligen ha det? Tror ni något annat parti stöder våra grundlagsenliga rättigheter bättre än SFP? Eller tycker ni det är fel att överhuvudtaget försvara svenska intressen? Tror ni försvaret lyckas bäst i opposition?

Tänk på detta när du snart har privilegiet att uttrycka din personliga åsikt i valbåset.

Jarl Ahlbeck

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter