Förflytta dig till innehållet

Det kan bli fler svängar för Kimitoöns skogsvårdsplan – beslutsfattare ser inte utredning som ett riktigt alternativ

Arkiv/Johan Backas
virkeshög i närbild
Den 21 mars ska Kimitoöns skogsvårdsplan igen behandlas i tekniska nämnden, som har sista ordet i ärendet.
Ytterligare en remittering av Kimitoöns skogsvårdsplan kan bli aktuell. Det klarnade då ÅU frågade tekniska nämndens ledamöter om den fortsatta behandlingen av planen. Janne Salonen (obunden) föreslog en remittering senast…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Det kan bli fler svängar för Kimitoöns skogsvårdsplan – beslutsfattare ser inte utredning som ett riktigt alternativ

 1. Satu I Zwerver skrev

  ””Invånarna har inte beslutanderätt”
  Fabritius vill klargöra att även om invånare förstås har rätt till sina åsikter har de inte vare sig beslutanderätt eller rådgivarstatus.

  – Vi har kommunalval. I en kommun har invånarna inte möjlighet att påverka beredningen på andra sätt än genom de förtroendevalda.”

  Då har Fabritius och jag rejält olika åsikter om vad kommunens strategi betyder för framtiden. Så här står det i strategin:
  ”Kommunen är en möjliggörande part i utvecklandet av vårt område. Vi jobbar lösningsinriktat genom diskussion och dialog. Vi kan inte alltid tillgodose allt och alla, men vi vill arbeta för diskussion och förståelse som skapar förtroende och framåtanda.”
  och
  ”Vi har ett öppet klimat, ett inkluderande förhållningssätt som kännetecknas av inflytande och omtanke, där mångfald är en tillgång. ”
  Skogsplanen är en förträfflig möjlighet att utveckla och pröva fram den här nya, diskuterande, deltagande strategin.

  Hur skulle det vara med en diskussionstillfälle för tekniska och näringslivsnämnden (bra Janne!), varför inte fullmäktige också, om ärendet?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter