Förflytta dig till innehållet

Här är Kimitoöns nya välkomstskylt

Det vinnande bidraget. Foto: Tuomo Tammenpää.

Kimitoön får nya välkomstskyltar i höst. Kommunen höll under sommaren en omröstning på webben och över 800 öbor och fritidsboende tyckte till.

Det vinnande bidraget, som fick över hälften av rösterna, är en lodrät portkonstruktion med ”Kimitoön” och ”Välkommen” i utskurna bokstäver på båda språken. Idén är utformad av ortsbon och företagaren Tuomo Tammenpää. Fem bidrag fanns med i omröstningen.

– Idén bygger på att välkomstskylten är ett landmärke och en port till ön. Det finns rätt mycket symbolik i att komma över broarna – många känner säkert igen känslan av att ”nu är man på ön”. Portidén förstärker den känslan, säger Tammenpää.

Kimitoöns utvecklingschef Gilla Granberg säger i ett pressmeddelande att de är glädjande att så många deltog i omröstningen.
– Vi hoppas att skyltarna blir landmärken som bidrar till att göra Kimitoön känt.

De nya välkomstskyltarna kommer att sättas upp under hösten i närheten av Pungböle bro och Strömma bro. Skyltarnas material, storlek och exakta placering klarnar under planeringsprocessen. Skyltarna kommer att tillverkas lokalt av företaget VMV – Västanfjärds Mekaniska Verkstad.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter