Förflytta dig till innehållet

Det finns för många fariséer

Måste igen ge utlopp för min ilska och frustration över den likgiltighet och flathet som råder i Europa mot hjälpbehövande människor på flykt från krig och svält, år efter år.
Inte ens ensamkommande barn skall man bry sig om – inte ens då dessa redan befinner sig inom EU-området för att inte tala om barn i al-Hol lägren och i Syrien. Då det gäller bombningarna utförda av ryskt flyg är det helt tyst – inte ens ett uttalat fördömande, ty man vet att Vladimir kan börja stänga gaskranarna till Europa, så det är bara att hålla käft och låtsas att det regnar.
De största spärrarna finns inom populistiska högerpartierna (alla har sina falanger för att säkra sig om dessa röster) och KD. Alla har dom ett gemensamt, nämligen att dom anser sig vara kristna!
Stackars analfabeter må jag säga! Ole Norrback, ordf. för Svenska Pensionärsförbundet och f.d. minister, ställde sig frågan i tidningen God Tid (2016) ”Skulle Jesus få asyl hos oss”? Knappast blev svaret.
I de flesta politiska partier finns det alltför många fariséer. Det är Jantelagen som står över alla lagar: Kom inte hit och tro att Du är något. Stick iväg! Är det någon som försöker göra något stoppas personen på ett eller annat sätt. Numera skriker man inte ”korsfäst, korsfäst”. Man förintar personen ifråga på annat sätt så hen går under. På så sätt blir denne inte martyr, bara försvinner!
Förmågan att hitta på svepskäl för att inte ens ta hand om barnen har inga gränser. ”Jo, det kan bli terrorister av dem e.t.c. Ja, visst är oddsen stora att det skall gå snett i livet om man från liten känner sig både ratad och hatad. De miljontals flyktingar som EU ”sålde” till Erdogan i Turkiet är nog en bra sätt att producera terrorister då människorna inte ser någon som helst framtid där.
Våra barns efterkommande kommer att skämmas ögonen ur sig för den nazistiska/facistiska politik som nu igen flammar upp i världen. Att vi aldrig lär oss känna igen symptomen i tid.
Karl Augustson
Tenala

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter