Förflytta dig till innehållet

Det finns andra behov än ett höjt partistöd

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Nu när vi haft ny regering några månader och de har varit överens om nästan allting och allt går bra bara man får jobb åt 60 000 personer – men varifrån? Inte ett pip om det?
Jo, 6 timmars arbetsdag, det vill säga 25 % kortare dagar ger ju arbete sen åt dem som ska jobba de där 25 procents timmarna? Just så, så tänkte till exempel kommunisterna på 50–70-talen. Då tyckte man ”oj vad de e fint där på andra sidan gränsen”.
Men till sanningen: Regeringen beslöt med det samma att höja partistödet rejält från 29 miljoner till 35 miljoner, alltså med 6 miljoner! Med de miljonerna (6) skulle man ha fått 100 nya polisvakanser.
Låter förstås komiskt men det kunde ha blivit 4 vakanser i Åboland (Pargas-Kimitoön). En levande skärgård skulle kanske också behöva polisstation i Nagu, det vill säga 6 vakanser (hennar, gobbar). Och samma sak i S:t Karins. Ändå det räcka till ytterligare nästan 90 vakanser, exempelvis till Lappland, Savolax och och Österbotten.
Så här lätt skulle det vara men istället höjer man på partistödet, som infördes 1967. Fram till dess hade partierna fått klara sig på andra sätt!
Så är det, oberoende av om det är Katainen, Sipilä eller Rinne – samma spel fortsätter. Samma sak gäller med insändare, ingen betydelse. Men ändå skriver jag!
Kari Niemi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter