Förflytta dig till innehållet

Det enda beständiga är förändring

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Världen förändras i allt snabbare takt. Oberoende om det är fråga om hur arbetslivet förändras och den stundande AI-revolutionen, Finlands åldrande befolkning och den snabbt minskande proportionella mängden skattebetalare, eller vår tids största utmaning, klimatförändringen, så vet vi att det behövs nya tankar, men också ny energi och nytt ledarskap för att lösa dem.
Det behövs ledare som fördomsfritt utmanar inte bara existerande lagar och normer – vilket också är viktigt – utan dessutom utmanar hur vi som ett samhälle tar itu med problem. Personer som jobbar hårt, tror på framtiden och som förstår att ”hur man alltid gjort” inte löser de globala megatrender vi har framför oss.
Därför kommer vi att lägga vår röst på Ida Schauman. Ida är en modern politiker som inte är intresserad av snabba vinster eller tomma löften. Hon är lugn, analytisk och genuin. Hon har jobbat både med riksdag och regering och vet hur man får resultat till stånd. Idag är hon chef för samhällsrelationer på Finlands Flyktinghjälp och arbetar med påverkan i en av vår tids mest utmanande frågor, migration.
Filosofen Heraclitus sade en gång att det enda som är beständigt är förändring. Vi vill se en politiker som modigt kan möta framtidens utmaningar, därför ger vi vår röst till Ida Schauman.
Oscar Byman
Maria Flemmich
Anna-Marie Österlund
Nicolò Branchesi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter