Förflytta dig till innehållet

Den svenskspråkiga vården i Åbo behöver din röst i valet

Åbo Underrättelsers logo

Nästa vecka vet vi vem som framöver kommer att fatta beslut om svenskspråkig social- och hälsovård, samt räddningstjänster, i hela Egentliga Finland. Såsom bland annat Turun Sanomat konstaterar (TS 10.1.2022) är SFP:s valframgång och därmed möjlighet att påverka din och min vård på svenska beroende av koncentration av röster till vår bukett av några toppkandidater som har en reell möjlighet (med cirka 800–1000 röster vardera) att bli invalda i fullmäktige.

För att säkra SFP:s möjlighet att få ett inflytande över svenskspråkiga frågor behöver vi få åtminstone fem invalda ledamöter för att även kunna vara med och förhandla om en inflytelserik styrelseplats.

Ur ett Åboperspektiv är det oerhört viktigt att det bland de invalda beslutsfattarna i fullmäktige finns personer som har en god kunskap om våra behov i Åbo och en stark kapacitet att bevaka social- och hälsovårdsfrågor på svenska i vår finskspråkiga miljö.

Som ordförande för SFP i Åbo är jag glad att det bland våra kandidater finns personer som har gedigen erfarenhet av att verka för en god vård på svenska i Åbo och som tagit ett stort ansvar för att driva frågor som berör bland annat psykisk ohälsa bland unga, svenskspråkig äldreomsorg i Åbo, och Åbolands sjukhus som en framtida stark tvåspråkig social- och hälsovårdsenhet med huvudort i Åbo.

Förhandsröstningen har inletts och jag hoppas du deltar i valet genom att rösta. Din röst behövs för den svenskspråkiga vården i Åbo.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter