Förflytta dig till innehållet

Den sista tiden

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Adrienne Westerback.

På fredag har jag varit åtta veckor här på redaktionen.

Åtta spännande veckor med massa nyheter (no pun intended) och utmaningar precis varendaste en dag.

Men trots att jag har nästan en hel sommarsäsong bakom mig tycker jag att jag knappt hunnit komma igång. Vart har tiden tagit vägen?

I början av juni gjorde jag en bucket lista på allt jag ville göra i sommar.

Listan blev ganska lång men när jag skrev den undrade jag nog om den alls skulle räcka till. Nu har vi augusti här och det är bra om jag lyckats pricka av hälften av punkterna.

Listan har jag heller inte ögnat en blick sedan jag skrev den – fram tills nu.

Högst upp på den står det: ”vara utomhus minst en timme per dag”. Låter kanske som en enkel uppgift, men inte för mig.

Det är ofta lätt hänt att jag slänger mig på soffan efter jobbet och blir liggande där tills det är dags att gå och lägga sig. Men trots det tror jag ändå att jag lyckats med den här uppgiften!

Nästa punkt lyder: ”simma i havet flera gånger”. Nja. På grund av kyligt sommarväder hade jag min simpremiär för den här säsongen så sent som den 16 juli.

Efter det har jag varit i vattnet bara en gång. Men kanske augusti kunde bjuda på lite mer värme så en kunde ta sig några dopp till?

Några ”oklara äventyr i varma sommarnätter” kan jag inte heller påstå att det blivit särskilt mycket av, knappt något alls faktiskt.

Inte heller har jag lyckat besöka några sevärdheter eller haft någon längre utfärd någonstans. Så nu tror ni väl att jag haft en alldeles bedrövlig sommar, jag som inte ens åstadkommit några somriga äventyr.

Men då kan jag lugna er med ett tryggt: nejdå, min sommar har varit bättre än på länge.

För egentligen tar jag ingen stress över att jag inte hunnit besöka olika platser eller varit så aktiv. Det viktigaste för mig har istället varit stuglivet.

Att få äta långsamma frukostar, borsta tänderna ute på terrassen i solen, höra båtarna på sundet, se vattnet glittra och känna dofterna av sommaren som sakta tunnas ut.

Att se på filmer med mamma, skoja med pappa, gå kvällspromenader med hunden genom sommarmogna åkrar och bara göra ingenting.

Ännu ska jag njuta av dagarna så gott jag bara kan för så småningom får en börja invänta hösten. Men jag försöker bromsa upp tankarna lite och hållas här en stund till.

I den sista sommartiden.

Adrienne Westerback

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter