Förflytta dig till innehållet

Den nya lotsningslagen når inte riktigt målet – sjöfartskunskaperna hos lagberedarna sågas

Arkiv/Jean Lindén
Man
Meriaura Groups styrelseordförande Jussi Mälkiä ser den nya lotsningslagen delvis som en avvärjningsseger, men den har sina brister.
Arbetet med den nya lotsningslagen som behandlades i riksdagen i dag och slutligen på fredag har först och främst präglats av behovet att förbättra sjösäkerheten, men sakkunniga kritiserar den nya…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Den nya lotsningslagen når inte riktigt målet – sjöfartskunskaperna hos lagberedarna sågas

  1. Björn Jägerskiöld skrev

    Otrogligt att inte bogserbåtsföretag tas i beaktande i detta förslag. Största delen av bogseringarna överskrider totallängden på förslaget om 50m. Alla små bogserbåtsföretag kommer att få stora problem och extra kostnader. Gå inte och ändra på ett fungerande system om man bara har en lösning som förstör möjligheterna för oss i bogserbåtsbranchen.
    H. Idäntie ky Österled Kb
    Björn Jägerskiöld

  2. Bo Gyllenberg skrev

    Med att Sjöfartsverket sågades i tiden försvann Finlands möjligheter att bla förverkliga vettig sjölagstiftning. På detta finns otaliga exempel.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter