Förflytta dig till innehållet

Den nya idrottshallen som planeras i Pargas blir dyrare – stadsstyrelsen tar ställning till ny borgen och investering

Skärmdump/Pargas stad
en byggnadsritning över en idrottshall
Så här kunde den nya hallen se ut i profil.

Den nya idrottshallen som planeras i anslutning till nuvarande Pargas idrotts- och ungdomsgård PIUG blir enligt de senaste kalkylerna 600 000 euro dyrare än man räknade med i februari, då fullmäktige godkände projektbudgeten för nybygget.

I februari hette det att den nya hallen skulle gå att förverkliga för 3,15 miljoner euro, men i den nya projektbudgeten som kalkylerats enligt kostnadsnivån i november är motsvarande summa 3,6 miljoner.

Det är de allmänna kostnadsökningarna som ligger bakom, men också den sammankopplande gången mellan den nuvarande hallen och den nya hallen, som inte fanns med i februarikalkylen. Notan för gången går på 150 000 euro.

Den allra första kostnadskalkylen för hallen i april i fjol gick på 2,35 miljoner men nu är man alltså redan uppe i 3,75 miljoner.

Förslaget som stadsstyrelsen tar ställning till på onsdag är att staden ökar sin finansiering från tidigare godkända 800 000 euro till 1,2 miljoner genom aktieemission. Dessutom skulle staden gå i borgen för ett lån på 1,8 miljoner euro som byggherren PIUG Ab tecknar. Fullmäktige godkände i februari borgen för ett lån om högst 1,6 miljoner.

Bidraget på maximalt 750 000 euro från Undervisnings- och kulturministeriet som staden lämnar in en ny ansökan för i december är en förutsättning för att hallen ska kunna byggas.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter