Förflytta dig till innehållet

Den kommunala cirkusen fortsätter i Kimitoön

Fullmäktigeledamöter som på Facebook (Ö-talk och Kimitoön Tillsammans) och vid tekniska nämndens möte sagt att Entrepenörsvägen inte kan byggas på grund av kommunens dåliga ekonomi kommer ihåg ekonomin då fullmäktige beslutar att inte bevilja medel för vägen, men har totalt glömt bort kommunens ekonomiska problem, då man i stället beviljar vägpengarna för följande investeringar: x)

 – Mer medel beviljades för idrottsparken i Dalsbruk: 75 000 euro i år (istället för 45 000 euro) samt 50 000 euro de två följande åren. (Fri Samverkans förslag)
– Mer än angett i budgetboken går till att snygga till infarterna till centrumområdena (50 000 euro i år, istället för ingenting). (Fri Samverkans förslag)
– Mer än angett i budgetboken går till grönområden och lekparker (tre gånger 50 000 euro istället för tre gånger 20 000). (Fri Samverkans förslag)

x) ÅU 11.2.2020 referat från fullmäktigemötet hur anslagen ändrades

Är våra förtroendevalda verkligen seriösa?

Det är väl ett bevis på att kommunens dåliga ekonomi inte var orsaken till att medel för vägbygget inte kom med i budgeten och ekonomiplanen… så cirkusen drar vidare…

Jörgen Lindroos

Pensionär, Kimitoön

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter