Förflytta dig till innehållet

Den fjärde statsmakten

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

I vår samhällsuppfattning har vi en trefördelning av makt. En lagstiftande, en verkställande och en dömande makt. Sedermera kom den fjärde statsmakten – tidningar, TV, kort sagt media. Bra så. Idag finns kanske den femte – den otyglade Some (sociala medier).
Den fjärde statsmakten lyder naturligtvis under lagar och paragrafer. Och kan få anmärkningar av behörigt organ. Man hur stor är den fjärde statsmaktens makt egentligen?
Yle Vega Åboland har speciellt rubricerat ett reportage som har fått stor uppmärksamhet, inte bara i Åboland. Kommentarsfältet på webben har naturligtvis redigerats enligt Yles principer och bra så. Särskilt de som har försökt lyfta fram fakta och ”försvara” grunden för nyheten ligger trots allt i underläge – det hör liksom till tidens anda.
Då Yle Vega Åboland ännu idag (måndag) i morgonutsändningen gör reklam för artikeln och uppmanar lyssnarna att gå och läsa på webben om det blöta fullmäktigeseminariet, så fick jag nog. Enligt min uppfattning så underblåser Yle på ett ensidigt sätt detta ärende, som får mig som Kimitoöbo snarast att skämmas.
Bästa ni som ännu försöker försvara kommunen i detta ärende – ge upp. Ni kommer aldrig att vinna den här kampen emot Yle – den fjärde statsmakten. De har alltid rätt i vad de har publicerat. Jag riktar denna text enbart till denna tidning, emedan den knappast oredigerad skulle godkännas av moderatorn på Yles webb.
Ola Lindholm

Dela artikeln

En kommentar: “Den fjärde statsmakten

  1. Karl-Johan Lehtinen skrev

    Det gäller för MSM att skjuta mygg med elefantbössa i vissa sammanhang medan man i andra glömmer en kritisk granskning

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter