Förflytta dig till innehållet

Demonstrationen "Åbo utan nazister" ordnas igen

Åbo utan nazister-demonstrationen ifjol. Foto: Mikael Piippo


Söndagen den 18 augusti ordnas demonstrationen ”Åbo utan nazister” igen.
Demonstrationen ordnas som en protest mot Kukkavirta-188-demonstrationen som ordnas samma dag av organisationen Kansanmielisten Liittouma.
Kansallismielisten liittouma är en högerextrem koalition som bildades sommaren 2017. De ordnade också en demonstration ifjol där bland annat Nordiska motståndsrörelsen (NMR) som senare fick verksamhetsförbud, deltog.
Kansallismielinen liittouma skapade också nyligen rubriker då bilder av vänsterpolitiker användes som måltavlor för skjutträning på ett av deras läger.
Åbo utan nazister-demonstrationen är öppen för alla som står emot rasism och fascism.
Med demonstrationen vill man bland annat hindra att årsdagen för knivdådet i Åbo används för att sprida fientliga och våldsamma budskap.
Istället uppger arrangörerna att de vill förmedla budskapet om att nazism och jihadism är två delar av samma mynt: bägge ideologier strävar efter att förinta ett fritt och demokratiskt samhälle genom alla medel, och utan beaktning för människoliv.

Dela artikeln

En kommentar: “Demonstrationen "Åbo utan nazister" ordnas igen

  1. Christian Bergelin skrev

    Både KML och NMR är som sagt nazistiska organisationer, har ingenting med höger eller borgerlighet att skaffa. Dom hör hemma i den mörkaste delen av socialdemokratin, bara att läsa på.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter