Förflytta dig till innehållet

Deltamarin fick order av marinen

ÅU-foto
Byggand med texten Deltamarin.

Fartygsplaneringsföretaget Deltamarin, med huvudkontor i Åbo, har fått en order av den finländska marinen inom ramen för stridsfartygsprojektet Laivue 2020.

Deltamarin har gjort upp ett planeringsavtal med Rauma Marine Constructions och arbetet beräknas räcka till och med våren 2018.

Avtalet gäller planering av maskineri och utrustning för nya stridsfartyg. Arbetet ska göras i Åbo och Raumo.

Projektet Laivue 2020 ska ta fram fartyg som ska ersätta sju fartyg som redan har tagits ur bruk. Hit hör bland annat minfartyget Pohjanmaa. De ska ersättas med fyra nya korvetter som ska kunna användas på flera sätt. Med hjälp av de nya fartygen ska marinen uppdatera sin flotta, så att den bättre motsvarar nutida hot.

De nya fartygen ska klara av Östersjön under alla is- och väderförhållanden. De ska också klara av ubåtsbekämpning och kunna minera vatten. Avsikten är att de nya fartygen ska byggas i Finland, medan vapen och sensorer anskaffas från utlandet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter