Delad pott i Ekenäs – lagen dominerade var sin halva

Kristoffer Nöjd
Juuso Liukkonen (närmast) straffade sina forna lagkamrater i Ekenäs med två fina framspelningar till Kevin Beugres tidiga fullträffar.

Ekenäs IF och MP delade broderligt på poängen i söndagens möte i herrettan på Centrumplanen. Slutresultatet skrevs 2–2 (0–2) i en tudelad historia där manskapen dominerade var sin halvlek.

Den ena poängen räckte för raseborgarna att avancera två hack i sammandraget. Ekenäs tog sig förbi både JäPS och KTP och ligger för närvarande fyra i den haltande tabellen.

Gästerna från S:t Michel hade i Kevin Beugre och förre EIF-spelaren Juuso Liukkonen ett effektivt radarpar som inledningsvis gjorde livet surt för Eklöven.

Drygt två minuter hade spelats när MP blixtsnabbt kontrade in 0–1. Beugre hade lite tur då han fick fram bollen till anfallskollegan som kom springande i djupled i full karriär. I exakt rätt ögonblick spelade Liukkonen tillbaka till Beugre som styrde in bollen i tom bur.

Knappa tretton minuter senare var samma duo i farten. Denna gång kom Liukkonen rännande på högerflanken. Inspelet hade igen millimeterprecision och med ett vackert direktskott via stolpen fastställde Beugre sin andra balja för kvällen.

I andra halvlek var det ett pånyttfött Ekenäs som publiken på 475 personer fick stifta bekantskap med. Sex och en halv minut efter sidbytet vräkte sig Adam Larsson fram på Yassin Daoussis inlägg och forcerade in en livsviktig reducering.

Detta gav hemmasidan blodad tand att på allvar jaga ett utjämningsmål. MP-försvaret höll tätt i nästan en halvtimme men i 80:e minuten tilldömdes gröntröjorna en straff. Stanislav Jefimov stegade fram och placerade bombsäkert in 2–2 i vänstra hörnet.

Ekenäs följande match är bortamötet med Pargas IF på fredag. Avspark klockan 18.30 på Pajbacka.

EIF–MP 2–2 (0–2)

Mål: 3. Kevin Beugre (Juuso Liukkonen) 0–1, 16. Beugre (Liukkonen) 0–2, 52. Adam Larsson (Yassin Daoussi) 1–2, 81. Stanislav Jefimov 2–2 (straff).

EIF: Mehdi El Moutacim – Yassin Daoussi, Iiro Äijö (v), Oliver Pettersson, Alexander Forsström – Kevin Moihedja (59. Simon Lindholm), Xhevdet Gela (69. Nnaemeke Anyamele), Oskari Sallinen – Stanislav Jefimov, Valdrin Rashica (v), Adam Larsson.

Domare: Dennis Antamo.