Decimerat Inter åkte på ny bitter förlust – Honka vände och vann

Benjamin Källman, FC InterMats Lundberg
Utan avstängde lekkamraten Petteri Forsells öppnande passningar blev det ingen fullträff för Benjamin Källman (bilden) i Esbo på lördagen.

FC Inters mollbetonade vecka i fotbollsligan förlängdes i och med en till bitter förlust, nu mot Honka. Lördagens möte i Hagalund slöt 2–1 till hemmalaget efter ett sent segermål.

Första halvlek blev mållös men kort efter paus började det hända grejer – i planens bägge ändor. I 48:e minuten mötte Matias Tamminen Matias Arsalos hörna från höger perfekt med skallen och det stod 0–1 till gästerna från Åbo.

Glädjen blev emellertid synnerligen kortvarig. Bara minuten senare kvitterade Honka med en ny vältajmad nick genom Agon Sadiku. Efter en vunnen närkamp långt ute till höger levererade Lucas Kaufmann en perfekt crosspassning. Inters målvakt Matias Riikonen fick se bollen segla över sig.

Åboelvan försatte sig, precis som senast mot HJK, i en besvärlig sits då man halvvägs in i andra halvlek decimerades till tio man. Arsalo gick med dobbarna före in i en närkamp som han omöjligt kunde vinna. Florian Krebs kapades bakifrån och denna gång kunde ingen ifrågasätta att domaren plockade fram det röda kortet.

Med en spelare mindre blev det jobbigt att hålla det oavgjorda resultat. Fyra minuter innan fulltid kom kallduschen då Kevin Jansen satte det avgörande målet.

Inter tvingades ställa upp utan sin avstängda fixstjärna Petteri Forsell efter dennes röda kort i tisdags.

Nästa lördag med start klockan 17 på Veritasstadion tar Inter emot Helsingfors IFK.

Honka–Inter 2–1 (0–0)

Mål: 48. Matias Tamminen (Matias Arsalo) 0–1, 49. Agon Sadiku (Lucas Kaufmann) 1–1, 86. Kevin Jansen 2–1.

Honka: Maksim Rudakov – Rui Modesto, Ville Koski, Aldayr Hernández, Matias Rale – Kevin Jansen (90. Konsta Rasimus), Florian Krebs (66. Duarte Tammilehto), Jerry Voutilainen – Lucas Kaufmann, Edmund Arko-Mensah, Agon Sadiku (v) (85. Aleksandar Katanic).

Inter: Matias Riikonen – Rodrigo Arciero (80. Juho Hyvärinen), Rick Ketting, Ruxi, Jussi Niska – Markus Arsalo (utv), Tommi Jyry, Ryan Mahuta (v) (58. Joonas Lepistö) – Matias Tamminen, David Haro, Benjamin Källman.