Förflytta dig till innehållet

De viktigaste frågorna i riksdagsvalet 2019

De viktigaste frågorna i riksdagsvalet 2019 är:
– att öka tryggheten och trivseln på arbetsplatserna och i samhället.
– att det föds för få barn för tillfället, vilket leder till att landets invånarantal minskar och därmed hotas landets ekonomi. Vi får snart börja stänga dagis och skolor ifall det inte blir en snabb förändring. Nyckeln till att unga ska våga skaffa barn är att man kan förutspå sin ekonomi och att man har en fast anställning. Det är den borgerliga regeringen som med sin politik gjort arbetsmarknaden mera osäker.
– att utveckla en form av villkorslös medborgarlön för alla är ett måste för att få bort stämpeln ”arbetslös” och för att få bort onödig byråkrati som tar kål på drivkraften/entreprenörskapen som finns hos gruppen ofrivilligt arbetslösa.
– att statsmakten med sin politik och med sin lagstiftning ska skapa trygghet och jämlikhet för alla och se till att de ekonomiska resurserna fördelas rättvist med hjälp av en rättvis skattepolitik (den nuvarande skattepolitiken gynnar dem som redan har det bra).
– att alla barn ska ha en möjlighet till att ha hobbyer och kunna idrotta på sin fritid oavsett föräldrarnas ekonomiska situation.
– att föräldraledigheten förnyas så att båda föräldrarna ska ha samma möjligheter att stanna hemma med barnet. Jag förespråkar Sveriges modell 6+6+6, där båda föräldrarna får vara hemma turvis med barnet sex månader varefter föräldrarna tillsammans bestämmer vem som blir hemma ytterligare sex månader med barnet.
Kyösti Kurvinen
SDP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *