Förflytta dig till innehållet

De vanligaste julrätterna kommer från 50-talets bufféer – korngröt är den ursprungliga julgröten, berättar ÅA-etnolog

Stefan Crämer
Gammaldags julbord med korngröt, rosoll, julkorv, brännvin och bröd.
Klosterbacken brukar normalt visa upp ett traditionellt julbord under december, men i år hålls ingen utställning. Så här såg det historiska julbordet ut 2013.
Den julmat vi ser som ett måste på julbordet i dag härstammar till största delen från 50-talets restaurangbuffébord. Varken sillen, den rökta laxen eller ens skinkan har längre anor än…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter