Förflytta dig till innehållet

De som vill sälja sin mobiltelefon ska akta sig för fräcka rånare i Åbo – sprutar pepparsprej och snor mobilen

Polisen i Åbo undersöker nu tre fall där skurkar använt sig av samma tillvägagångssätt inom bara några dagar.
Alla tre fall gäller privatpersoner som har försökt sälja sina mobiltelefoner.
Det första rånet skede på fredagskvällen den 15 november. En man som hade sin mobil till salu på nätet blev kontaktad av en potentiell köpare och stämde träff till korsningen mellan Amiralitetsgatan och Mätaregatan, klockan 21.30.
En bil dök upp, med två män inuti. Den ena – en cirka 180 centimeter lång man – steg ut och bad att få titta på mobilen. Han gav en del av köpesumman men tog sedan fram en sprejburk och sprutade något i ansiktet på säljaren. Därefter sprang han tillbaka till bilen, som gasade i väg.
Det andra rånet skedde på Skepparegatan igår, måndagen den 18 november, ungefär klockan 16.45. En man som sålde en telefon stämde träff och mötte en man, som var ungefär 25 år gammal. ”Köparen” kollade mobilen och sprejade sedan säljaren i ansiktet med något som kan ha varit pepparsprej, enligt polisen. Rånaren flydde sedan från platsen springande.
I det här fallet lyckades polisen spåra den misstänkta gärningsmannen och haffa honom. Den gripna är en 1996 född man.
Det tredje fallet skedde också på måndagen, klockan 21.45. Upplägget var det samma, en mobil som var till salu på nätet. I det här fallet stämde man träff i ett trapphus i ett hus på Tegelslagaregatan. Mobilen kollades men när den skulle betalas, blev säljaren sprejad i ansiktet. I det här fallet lyckades säljaren ändå fly, med sin telefon. Skurken, en ung man, sprang iväg och steg in i en bil som väntade på gatan. I bilen fanns också två andra personer.
Polisen har inte gett ut mer information om fallen eller om den man som greps i samband med det andra rånet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter