Förflytta dig till innehållet

”De har nog en framtid om de håller ihop”

Arkiv/ÅU

Bra scenvana, bra ljud och ljus, bra röster och bra låtar.

Kimitoö-ungdomarna Victoria Paulsson, Janina Nordgren, Ingrid Holm och Jonathan Nurmi gav nyss konsert i Dalsbruk, som ett av inslagen i September Open.

Bio Pony fylldes av gamla lärare, släkt och vänner, och applåderna var många. Musikern Kaj Kulla hörde till de förtjusta.

– Om de håller ihop och fortsätter så har de absolut en framtid, säger han.

Att flickornas röster passar bra ihop, att de på ett trevligt sätt delade på sångerna och att de sjöng i två och tre stämmor får ett bra vitsord av honom.

Också Jonna Lappalainen var förtjust.

– Tänk att öns unga har chans att utvecklas så här bra, med hjälp av föräldrar, skola och Musikinstitutet Arkipelag. Nu kan de fortsätta vart som helst, säger hon.

Kulla tillägger att Jonathan är som en hel orkester. Inte nog med att han spelar gitarr, han kan också beat box, det vill säga då man med mun och stämband imiterar ljud av främst slagverk.

Victoria spelade piano och tamburin. Sammanlagt 13 låtar serverades under nästan en timme, den ena låten bättre än den andra. Då det var dags för ”Händerna mot himlen” verkade den passa extra bra för just den här kvartetten, som fick publiken med sig.

Några nya spelningar är inte inbokade men sådana beställningar tas gärna emot. Nu är en repertoar redan inövad – trots vissa svårigheter att hinna med det då alla studerar på annan ort – och kan efterhand utökas.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter