Förflytta dig till innehållet

De Gröna eniga om att konserthuset ska byggas på Självständighetsplan – varnar för att stadens rykte lider av ett utdraget gräl

Åbo stad
Självständighetsplan gränsar till statens ämbetshus, Åbo stadsteater och Wäinö Aaltonens museum.
De Gröna i Åbo uppger att deras åsikt är entydig i frågan om var Åbo stads nya konserthus ska placeras: Konserthuset ska vara en del av den så kallade kulturstranden,…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “De Gröna eniga om att konserthuset ska byggas på Självständighetsplan – varnar för att stadens rykte lider av ett utdraget gräl

 1. Thorbjörn Andersson skrev

  Det är verkligen synd att de Gröna och Samlingspartiet i stadsstyrelsen inte vill lyssna på stadens innevånares åsikter. Den av granntidningen TS gjorda enket, som publicerades under veckoslutet, höll knappa 20% på förslaget att bygga det nya konserthuset på Självständighetsplanen. Resten, dvs hela 80% ville ha en annan lösining.
  Det är ganska självklart att det inte finns utredningar över de andra möjligheterna eftersom det inte ens kommit i tankarna för föredragande, samt de två partier som driver på denna lösning.
  Det finns ingen rim och reson i helhetstänkandet. Det gamla konserthuset skall skyddas och staden lär förbinda sig att hyra utrymmena av den nya ägaren för fem år framåt. Vad gör en stad av Åbos storlek med två stora konsertsalar? Det kan man fråga sig. Båda skall båda underhållas.
  Det är snudd på storhetsvansinne att Åbo tittar ut i världen och jämför sig med Sydney, Köpenhamn, odyl. Ingen har kollat upp hur läget är i en stad av Åbos mått.
  Vi får sätta vårt hopp på stadsfullmäktige även i detta ärende.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter