Förflytta dig till innehållet

De äldre är skärgårdens stora resurs

Alla kommuner drömmer om nya invånare. Högt i kurs är barnfamiljer och ungdomar. De äldre verkar vara en bortglömd resurs. En levande skärgård har under flera årtionden varit ett tema…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “De äldre är skärgårdens stora resurs

  1. TImo Ketonen skrev

    En lösning på problematiken kunde vara att allt fler fritidsboare i skärgården kunde mantalsskriva sig och betala skatt på två orter. Vi är många i bekantskapskretsen som tycker så. Själv valde jag att mantalsskriva mig på Lillandet år 2020 och har istället en ”fritidsbostad” i Åbo. Varför inte ?

    Distansarbete är ingen patentlösning. Det är fler och fler som vill jobba och vistas i skärgården, men de allra flesta kommer just för att vistas. Inte för att bli fast bosatta.

    Skärgårdskommunerna borde inleda en aktiv dialog med staten om ”dubbelt medborgarskap”. Vi är många som vill aktivt jobba för en livskraftigs skärgård.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter