Förflytta dig till innehållet

Därför kandiderar jag för Centern

Åbo är en stad som ligger mig varmt om hjärtat. Ett av mina starkaste minnen var när jag och pappa åkte av finlandsfärjan för första gången för att besöka släkten i Norra Österbotten. Det första jag såg av Finland när bilrampen hade fällts ned var slottet och alla lagerlokaler i hamnen, som sedan dess är slottet och hamnen det första jag förknippar Finland med.

I augusti hade jag förmånen att få börja studera vid Åbo Akademi. Mina första månader har varit fantastiska, omständigheterna till trots. Och det är som en stolt Åbobo jag tillkännager min kandidatur i det kommande kommunalvalet.

Jag valde att gå med i Centern därför att jag vill att människor skall ha tillgång till bra service oberoende av var de bor. Men även oberoende av vilket modersmål de har. Jag vill att alla Åbobor ska känna att de får de möjligheter de behöver för att kunna fullfölja sina drömmar.

Oavsett ifall de bor i Prästholmen eller Kråkkärret. Centerpartister som Urho Kekkonen och Paavo Väyrynen har genom tiderna värnat en stark tvåspråkighet. Och det är deras arv jag vill bygga vidare på som kandidat och förhoppningsvis som fullmäktigeledamot.

Om jag blir invald till kommunfullmäktige så kommer min högsta prioritet vara att Åbo fortsätter ha en stark tvåspråkighet. Åbos grundskolor och gymnasier, såväl finsk som svenskspråkiga ska ges resurserna att erbjuda den bästa möjliga utbildningen. Så att Åbos barn och ungdomar blir väl förberedda för fortsatta studier eller för arbetslivet. Jag kommer även att arbeta för att hamnen ges möjligheten att utveckla sitt miljöarbete och att Åbo därmed förblir en av Östersjöns främsta hamnstäder. Vilket kommer bli avgörande när vi utvecklar framtidens sjöfart och släpper vårt beroende av fossila bränslen.

Jag vill även arbeta för att Åbo skall vara en attraktiv stad att flytta till och arbeta i. Både som företagare och som arbetstagare. Förhoppningsvis så är denna pandemi över så snart som möjligt. Och då kommer våra småföretagare vara avgörande för att vår stad skall kunna blomstra igen.

Jag kommer även att samtala med fackförbunden i staden, så att deras synpunkter får komma till tals när vi formar morgondagens Åbo.
Jag hoppas att ni som läser detta ger mig ert förtroende i april. Och ni får gärna ställa frågor till mig om min kandidatur på sociala medier.

Dela artikeln

2 kommentarer: “Därför kandiderar jag för Centern

  1. Stefan Holmström skrev

    Hej. Insändare får vem som helst, uppställd i val eller ej, skriva. ÅU avgör vad som publiceras och när det gäller texter med anknytning till ett val är kutymen att sådana texter upphör några dagar innan valet.

  2. Kari Niemi skrev

    D v ju gratis valreklam för killen?Aldrig hört om honom annars?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *