Förflytta dig till innehållet

Därför Barbara Heinonen!

Åboland har alltid haft minst en företrädare i riksdagen. Så gott som alla har tagit plats i landets regering och haft poster som ledare för svenska riksdagsgruppen och hela Sfp.
Sfp har haft riksdagsledamöter från Åboland man kunnat ställa stora krav och ha höga förväntningar på och resultaten har talat för sig.
Vi vill att det fortsätter efter den 14 april när vi går till val igen.
Sfp:s kandidatlista innehåller många kunniga och bra namn, alla vill jobba för vårt Åboland – för Åbo och Åbo-regionen, för Pargas och för Kimitoön.
Vi vill lyfta fram den kandidat vi tror har kompetensen och den bästa utbildningen, den mest relevanta erfarenheten, energin och den starka vilja som behövs för att axla den krävande uppgiften som Åbolands röst i Finlands riksdag.
Vi stöder Barbara Heinonen.
Av allt det man kan lyfta upp som goda motiveringar för att stödja Barbara vill vi här ta fram några väsentliga:
Barbara är utbildad jurist och ekonomie magister. Ett framgångsrikt arbete i riksdagen kräver kompetens och insikt i hur samhället fungerar, hur lagstiftningen och ekonomin ska skötas på ett ansvarsfullt sätt. Det är avgörande för vår framtid -för mänsklig vård, hållbar miljö och god utbildning.
Barbara har bland annat arbetat som fogde i Åbo och specialmedarbetare vid försvarsministeriet. För tillfället är hon stadsdirektör i Mariehamn.
Hon har verkat som fullmäktige- och styrelseordförande i Pargas stad och som förtroendevald i Finlands kommunförbund, Egentliga Finlands förbund och en mängd olika åboländska samarbetsforum.
Hon är med i ledningen för Östersjöfonden och Bärkraft där näringsliv och tredje sektorn, landskap och stad förenar ansträngningarna för en renare Östersjö.
Hon vet hur man driver viktiga frågor och vet hur man når resultat. Det är ingen slump att hon oftast fått rollen som ledare och talesperson för Åboland.
Barbara är en person som det är lätt att samarbeta med. Hon vet vad hon vill men kan framför allt lyssna och förena. Riksdagsarbetet är hårt och krävande, det behövs kompetens, vilja, kraft och energi men också empati och ödmjukhet inför uppgiften.
Ta reda på fakta, se på resultat och bedöm förutsättningar och personliga egenskaper när du gör ditt val inför riksdagsvalet i april!
Vi stöder Barbara Heinonen!
Gia Alexandersson, Monica Avellan, Rabbe Bergström, Jan Drugge, Cecilia von Haartman, Runa Heino, Jörgen Hermansson, Cecilia Hindersson, Gulli Kronehag, Kurt Kronehag, Jeanette Laaksonen, Marjatta Laineenkare, Wilhelm Liljeqvist, Kurt Lundqvist, Petra Mannström, Kaj Mattsson, Lars Nummelin, Mårten Nurmio, Mariella Ramstedt, Tarja Rinne, Petter RönnlöfJan Söderholm, Brita Söderlund och Folke Öhman

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter