Förflytta dig till innehållet

Därför är Åsa Gustafsson vår riksdagsvalskandidat

Riksdagsvalet närmar sig och vi kan i olika medier ta del av kandidaternas vallöften.
Vi som känner Åsa Gustafssons vet att hon fokuserar på saker hon även tidigare har arbetat för och som idag är mer aktuella än någonsin.
Vi har nu levt med konsekvenserna av den senaste lågkonjunkturen. Stora reformer, kommunsammanslagningar, minskad personal både inom skola och inom hälsovård, allt fler marginaliserade, stort antal arbetslösa.
Åsa har en lång erfarenhet av kommunalt och privat socialarbete, samt har den kompetensen som det nu finns behov av på riksnivå. Dessutom vågar hon ifrågasätta de nuvarande serviceformerna samt vet hur vi bäst ror iland välmående på ett ekonomiskt hållbart sätt.
De nya riksdagsledamöternas största utmaning är onekligen förnyelsen av socialskyddet och social- och hälsovårdsreformen för den torde inte bli klar av denna regering. För att vi också i framtiden skall ha välmående barn, unga och vuxna som kan ta hand om landets framtid och framgång, behövs det nu beslutsfattare som känner till det konkreta behovet som finns inom landets hela sociala sektor.
I dessa lagberedningar behövs det sakkunskap och mod på riksnivå för att föra alla människors talan, ung som gammal, fattig som rik. Vi vet att Åsa har det mod och den sakkunskap som behövs just i dessa frågor. Hon vet att statskassan måste balanseras men också att vi inte har råd att mista ett enda barn, en ung, en vuxen eller gammal pga. stora reformer eller massiva omorganiseringar.
Åsas politiska kompetens samt kunskap och erfarenhet vad gäller barnskydd, men även insyn i utbildningssektorn där hon har jobbat som skolkurator. Hon vill arbeta för en hållbar miljö och hennes fullständiga tvåspråkighet, gör att hon har de kvalifikationer som behövs i riksdagen.
Åsa kommer att jobba för att alla ska ha rätt till ett bra liv och en trygg framtid, därför stöder vi henne!
Margit Forssell
S:t Karins
Kristina Gustafsson-Kulmala
S:t Karins
Gunder Gustafsson
Kimitoön
Christine Grandell
Grankulla
Charlotta Häggblom
S:t Karins
Monica Hedström Järvinen
Pargas
Alexander Kukko
Åbo
Izabella Lundberg
S:t Karins
Taru Luukkala
Åbo
Aya Lundsten
Pargas
Lisa Molander
S:t Karins
Peter Peltonen
Pargas
Anna Sell
S:t Karins
Pia Sidbäck
Åbo
Satu Siltanen
S:t Karins
Erica Silventoinen
Korpo
Toni Silventoinen
Korpo
Svante Stenström
Västanfjärd
Inkeri Strömfors
Kimitoön
Kim Strömfors
Kimitoön

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter