Förflytta dig till innehållet

Dansstudion KDC och ÅST ordnar stor välgörenhetsgala för klimatet

Dansare under ett stort plastskynke.

Välgörenhetsgala för klimatet 28 februari 2020 på ÅST. Foto: KDC


För Karin Kashmi Eklund vid dansstudion KDC är det en dröm som går i uppfyllelse då ÅST och KDC tillsammans ordnar välgörenhetsgala för att motverka klimatförändringen, i slutet av februari.
— Jag har jättelänge velat ordna en välgörenhetsgala, säger Eklund. Nu har jag ett sådant team omkring mig att det äntligen är möjligt.
Cirka 50 tävlingsdansare från KDC kommer att uppträda och förutom dansare deltar Sarah Nedergård, Annette Clarissa Lundell och Tika Sevón Liljegren med sång. Elina Pirjatanniemi kommer att hålla ett tal.
Pengarna från välgörenhetsgalan går till Världsnaturfonden WWF.
— Jag valde mellan många olika välgörenhetsändamål men landade på det här efterosm klimatförändringen och klimatet är något som berör alla i hela världen, både rika och fattiga.

Karin Eklund.  Foto: Daniel Joas.


Koreografierna kommer att handla bland annat om brinnande regnskogar, smältande glaciärer och korallrev som tappar sina färger och så vidare.
Biljetterna finns redan till försäljning via ÅST.
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter