Förflytta dig till innehållet

Dansstudion KDC landstiger på Kimitoön – fartfyllda danslektioner utlovas

Onetakeproductions
danslärare och en yngre dansgrupp på en scen
Emilia Lindström med dansgruppen Pargas Kids under KDC:s dansshow Colors i våras.

Dansstudion KDC från Åbo kommer i höst att starta upp verksamhet också på Kimitoön. På tisdagar blir det dans i Dragsfjärds idrottsklubbs paviljong i kyrkbyn.

Karin Eklund, företagaren bakom KDC, säger om initiativet att önskemålet kommer från Dragsfjärd.

– Vår danslärare Emilia Lindström hade fått önskemålet att ”Snälla, kom till Kimitoön!”. Därför ser vi att det finns ett marknadshål som vi kan fylla, säger Eklund.

Lindström erbjöd sig att köra en gång i veckan till Kimitoön för att hålla danslektioner och då var saken klar.

Anmälan har fått en bra start

Anmälan till höstens kurser startade på måndagen och Eklund är något överraskad efter att den första dagen tagit emot tio anmälningar, även om man inte marknadsfört kurserna än. Tio till femton dansare får plats per grupp.

– Blir intresset stort får vi flytta till en gympasal, säger Eklund.

De grupper man erbjuder denna första hösttermin är familjedans (för familjer med yngre barn) och två grupper Dance Mix (för 6–9-åringar och för 10–12-åringar). Mixen är en blandning av flera stilar, som till exempel hip hop och showdance. En sak är i alla fall säker: fartfyllt kommer det att bli.

Vill gärna etablera sig även på Kimitoön

Eklund siktar på att etablera sitt företag även på Kimitoön, liksom hon gjort i Pargas där det nu erbjuds danslektioner fyra till fem dagar i veckan.

– Jag hoppas att vi lyckas bygga upp en Kimitoöklan som en del av vår verksamhet. De från Kimitoön är också välkomna på våra shower i Åbo.

KDC (Kashmi Dance Company) grundades i Åbo år 2016 och finns i dag på Västerlånggatan. Sedan starten har dansstudion vuxit till sig rejält. Till Pargas utvidgade man inför vårterminen 2018.

Senaste termin hade KDC 450 danselever, 70 av dem i Pargas. En normal termin har KDC mellan 15 och 20 anställda.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter