Förflytta dig till innehållet

Dansgrupp från Pargas kom med i nationell balettävling

MinimiDancers med verket Pienten kanapoikien tanssi. Pressfoto.


MinimiDancers, en tävlingsgrupp från musikinstitutet Arkipelag, har blivit vald till den nationella balettävlingen. Tävlingen arrangeras av Balettpedagogit ry och representerar den absoluta toppen för dansare under 20 år inom den klassiska baletten i Finland.
MinimiDancers Pienten kanapoikien tanssi (”små kycklingars dans”) kom via en videouttagning vidare, tillsammans med 19 andra tävlingsdanser. Dansen har koreograferats av Solveig Ekholm. Den nationella balettävlingen arrangeras den 27-28 januari i Alexandersteatern i Helsingfors. Arkipelags danselever deltog också år 2010 i balettävlingen.
Dansarna i MinimiDancers är i åldern 11–13 år. Alla har dansat sedan riktigt små. Tävlingsgruppen började träna tillsammans hösten 2016 och har hunnit bli en sammansvetsad grupp.
I februari 2017 vann gruppen ett pris för Pienten kananpoikien tanssi i Kajaanin Uudet tanssit-katselmus. Dansen valdes även via en regional uttagning till en stor, nationell Nuori kulttuuri Moves -danshändelse i Rovaniemi.
Förutom balettkoreografin har MinimiDancers också ett verk med Harry Potter-tema. Dansen är koreograferad av Solveig Ekholm och Katariina Gonzalezs. Med dessa två dansverk kommer MinimiDancers att delta i olika danstävlingar i bland annat Uleåborg, Helsingfors, Tammerfors och Kuopio.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter