Förflytta dig till innehållet

Daniela Anderssons prisbelönta kokbok kommer i ny upplaga

kokboks pärmbild
"Tack för maten mamma!" baseras på Carola Landers recept, medan Daniela Andersson har skrivit och fotograferat.

Den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Awards, som årligen utser världens bästa kok- och dryckesböcker, har utsett Ingåbon Daniela Anderssons lifestylekokbok ”Tack för maten, Mamma!” till Best in The World i kategorin ”Nordic”.

Daniela Andersson är bokens författare och fotograf. Boken, som utkom i december, kammade i finalen hem den prestigfyllda titeln ”Best in the World”. På knappt ett halvår har första upplagan av boken sålt slut, och den andra upplagan kom ut för en dryg vecka sedan. Boken ska nu också lanseras i Sverige.

Prisbelönt i internationell konkurrens

– Det internationella erkännande för boken var fantastiskt att få. Jag är stolt och rörd över utmärkelsen som förstås går till hela bokteamet och särskilt till Tomas Landers och hans mamma Carola Landers vars recept det handlar om.
– Jag är så tacksam över att ha fått göra detta unika projekt och speciellt tacksam över alla som medverkat på ett och annat sätt i boken, säger Andersson, som jobbade med boken i fyra år.

Ett Ingåprojekt med Ingå Marthaförening är utgivare

Boken ”Tack för maten Mamma” är inte ”bara” en kokbok utan också en hyllning till lokala råvaror och en hållbar livsstil samt en presentation av den vackra gården Marieberg i Ingå. Boken är samtidigt ett riktigt Ingåprojekt, ett initiativ av familjen Landers från Marieberg i Ingå med Ingå Marthaförening rf. som utgivare. Bokens andra upplaga gav Daniela Andersson ut i egen regi.

I Gourmand Awards deltog böcker från 175 länder med finalister från 98 olika länder. Gourmand Awards kallas kokböckernas Oscarsgala och är den enda bokutmärkelsen och tävlingen i världen som för samman så många länder och språkområden.

Daniela Andersson är mamma till två döttrar, journalist, politices magister och agrolog. Hon har studerat vid Åbo Akademi och Högre Svenska Lantbruksläroverket (”Skuffis”) då det ännu fanns i Åbo. Hon har också jobbat vid Svenska Yle i Åbo.
Som mångsysslare inom mediebranschen producerar hon numera via sitt produktionsbolag Bubbalicious Media, allt från böcker till dokumentärer.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter