Förflytta dig till innehållet

Dalsbruk har igen chans få radhus

Mikael Sjöblom – vill bygga radhus.


Varför bygger ingen radhus i Dalsbruk har det frågats i många år, då det alltsomoftast har varit tal om nya radhusbyggen i Kimito men inga alls i Dalsbruk.
– Också jag tycker att ett radhus skulle behövas i Dalsbruk och också passa där. Så nu startar jag ett bygge om åtminstone tre av fem bostäder reserveras, säger byggentreprenören Mikael Sjöblom.
Han köpte nyligen en tomt av Kimitoöns kommun vid Gjutaregränd och planerar ett tvåvånings radhus där. Från den övre våningen – med bastu, inglasad balkong och i de större lägenheterna ett sovrum – får man utsikt över Bruksfjärden ända till Vänoxa.
Han hoppas att intresserade tar kontakt i god tid före byggstart så material kan väljas gemensamt. Hans fru Mikaela Männistö-Sjöblom – utbildad inredare – kommer att planera kök och badrum.
Mikael Sjöblom har i 27 års tid jobbat som byggare men nu siktar han på att mestadels jobba med uppdrag som ansvarig byggmästare vid olika byggen, i samarbete med Peik Cygnel, som har gjort arkitektritningarna till det nya radhuset.
I Kimito är flera radhusprojekt på gång. Ett lågenergiradhus är snart klart vid Amosparken (eller backen upp till Norrbacka), och ett mindre sådant börjar byggas vid Mästarvägen (granne med Kårkullas radhus) om byggentreprenören Mergus Eriks planer går i lås.
Dessutom planeras tre radhus med sammanlagt 13 lägenheter på en tomt nära Nordeas bankhus. Bakom det projektet står Lönnroths Bygg Ab.
– Det blir tre radhuslängor och en garagelänga, säger fastighetsmäklare Kristian Simola vid OPKK:s fastighetsförmedling.
– Byggstarten är planerad tills i vår om fem lägenheter reserveras. Hittills är tre bokade. Det skuldfria priset är 2.250 euro per kvadratmeter.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter