Förflytta dig till innehållet

Dalsbruk får två bussturer till

Dalsbruks byalag har byggt fina skydd vid busshållplatserna – att de ändå ofta står tomma beror på glesa bussturer. Just nu är det sämre än någonsin anser många, men det blir bättre redan nästa vecka.


Redan på måndag blir det förbättringar i busstrafiken från Dalsbruk.
– Vi har med Kimitioöns kommun diskuterat bristen på eftermiddagsturer för Dalsbruksborna. Nu börjar vi köra en tur måndagar-torsdagar klockan 15.15 via Kärra till Kimito där man kan byta till vår buss till Åbo, säger Kaisa Launokorpi från bussbolaget J&M Launokorpi.
Kommunen betalar en liten ersättning, i övrigt är det Launokorpis satsning. NTM-centralen är inte med och betalar.
– Den här eftermiddagsturen körs från och med måndag till och med den 21 december under skoldagar, men alltså inte fredagar, då kör nämligen Vainios bussar en sen eftermiddagstur från Dalsbruk, säger Kaisa Launokorpi.
På måndag startar Launokorpis också en annan tur, klockan 16.20 Dalsbruk – Kärra 16.25 – Kimito 16.45. Den körs måndag-fredag till årets slut, utan kommunalt bidrag.
Efter nyår slutar Launokorpis trafikera på Åbolinjen. Det var Vainios som vann NTM-centralens konkurrensutsättning. Tätare turer än nu utlovas i de tidtabeller som träder i kraft 2018.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *