Förflytta dig till innehållet

Dags att nominera morsdagsmedaljörer

ÅU-foto

Regionförvaltningsverken begär in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2018 i respektive region.

Morsdagsmedaljen beviljas för meriter som exemplarisk fostrare av barn och ungdomar och främjare av familjeliv och föräldraskap. Medaljen kan också beviljas en person som i vidare utsträckning på ett solidariskt sätt tryggat omsorgen och omtanken om andra, till exempel inom barnskydds-, familje-, ungdoms- och idrottsorganisationer eller andra samhällsorganisationer.

Personer med fostran som yrke kan emellertid inte beviljas en morsdagsmedalj. En biologisk mor, adoptivmor eller fostermor som har fyllt 40 år kan föreslås som medaljkandidat.
Förslag som lämnas in av kandidatens egna barn ska åtföljas av minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annat samfund som känner familjen i fråga väl. Också andra anhöriga, bekanta och grannar kan ta initiativ, men då ska själva förslaget komma från en myndighet, organisation eller annat samfund.

Medaljerna överräcks på en riksomfattande fest som arrangeras av Mannerheims barnskyddsförbund på morsdagen.

Närmare information och anvisningar samt blanketterna som ska användas vid ansökan om morsdagsmedalj finns här: Morsdagsmedaljer

Förslagen lämnas in senast 3.11.2017 till det regionförvaltningsverk inom vars område medaljkandidaten bor i.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *